Lekkere hapjes voor de nieuwjaarsborrel
Is de nieuwjaarsborrel dit jaar bij jou? Maak dan lekkere nieuwjaarsborrel hapjes. Je wil waarschijnlijk zo snel mogelijk, zo veel mogelijk, lekkere hapjes op tafel zetten. Maar je wil natuurlijk wel hapjes maken die je niet iedere dag eet. Speciaal voor jou hebben wij wat lekkere hapjes geselecteerd die jij makkelijk en snel op tafel hebt staan.
Passend bij de wijn
Hapjes die vaak erg goed passen bij de wijn zijn bladerdeeghapjes met hartige vulling. Koop een pak met bladerdeeg bladen en wat lekkere vulling. Bij vulling kan je denken aan mozzarella, pesto en tomaat of tomatenpuree met chorizo en parmezaanse kaas. Kaas past namelijk erg goed bij wijn. Je kan de bladerdeeghapjes ook vullen met brie, blauwe kaas of camembert. Bij brie zou je er nog een walnoot en toefje honing op kunnen doen. Zorg ervoor dat je alle bladerdeeghapjes bestrijkt met ei voordat het de oven in gaat. Zo worden je bladerdeeghapjes lekker knapperig!
Krokante garnalen
Ben je gek op vis? Maak dan krokante garnalen in bladerdeeg. Je verwarmt allereerst de oven op 200 graden. Doe daarna de garnalen in een kom met een scheutje olijfolie en pers een teen knoflook erbij uit. Hak wat peterselie fijn en meng dit ook door de garnalen. Snij vervolgens de velletjes bladerdeeg in 5 repen en halveer deze vervolgens zodat je 10 strookjes krijgt. Wikkel om elke knoflookgarnaal een strookje bladerdeeg en druk dit goed aan. Leg de hapjes met de naad naar beneden en bak op de bakplaat. Bestrijk het met een losgeklopt ei en bestrooi met wat sesam. Bak het 20 tot 25 minuten in de oven krokant. Je kan het serveren met een lekker pittig dipsausje.
Ham kaas pizza rol
Wat ook een super lekker hapje is en makkelijk om te maken is een ham kaas pizza rol. Je hebt 1 rol kant en klaar pizzadeeg, 1 grote bol mozzarella, 75 gram ham, bieslook, 50 gram geraspte kaas en peterselie nodig. Verwarm de oven op 220 graden. Allereerst rol je de pizzadeeg uit over een stuk bakpapier. Bak het deeg vijf minuten voor in de oven. Haal het deeg uit de oven en verdeel er reepjes ham en kleine stukje mozzarella overheen. Strooi er daarna nog wat bieslook overheen. Zorg er voor dat je aan de zijkanten 1 cm over laat. Nu rol je het deeg voorzichtig op in de lengte en sluit je de zijkanten af. Leg de naad van het deeg naar beneden en strooi wat geraspte kaas over de rol. Bak het bruin in ongeveer 12 minuten op 220 graden. Mocht de onderkant wat vochtig zijn door de mozzarella kan je het nog 2 tot 3 minuten bakken met de bovenkant naar beneden. Laat de rol goed afkoelen en snij het daarna in dunne plakken, eet smakelijk!
Makkelijk en snel
Wil je er nog makkelijk en snel wat hapjes bij serveren? Dan hebben we nog wat lekkere tips. Met snel bedoelen we dan ook echt snel, in een paar minuten. Als eerst kan je wat komkommer in dikke plakjes snijden, een klein beetje honing er op en een walnoot en je hebt een heerlijk klein hapje. Je kan ook een cherrytomaatje door midden snijden en er theelepeltje kruidenkaas of mozzarella tussen doen. Koop ook een stokbrood die je kan beleggen met aioli, bruschetta of hummus. Bruschetta kan je makkelijk en snel maken met bruschetta kruiden. Je snijdt de tomaat in kleine blokjes, voegt er een olijfolie aan toe en mix het geheel met bruschetta kruiden. Eventueel kan je er nog een teentje knoflook doorheen persen.
Wil je naast al die lekkere hapjes ook een heerlijk diner voorbereiden? Ga dan lekker kaasfonduen. Bij de borrel horen natuurlijk wel lekkere wijntjes, deze wijnen passen dan ook goed bij kaasfondue.